Kutyás gazdiként többször okozott már nehézséget, hogy valamilyen betegség vagy sérülés miatt szenvedett a kutyám. Ilyenkor természetesen állatorvoshoz fordultunk, és legtöbbször valamilyen gyógyszert írt fel az állatnak a fájdalom ellen. Mivel azonban ezeknek a gyógyszereknek sok nemkívánatos mellékhatása van a szervezetükre, így csak megfelelő körültekintéssel, és rövid ideig lehet őket alkalmazni. 

Sajnos a korral azonban egyre több olyan gond előjöhet egy kutyánál, ami számára fájdalmat okoz, ők azonban hajlamosak ezt nem egyértelműen jelezni, és csendben szenvedni. A gazdi észreveheti rajtuk ennek jeleit, ha a kutya kevésbé aktív, csöndesebb, görnyedt testtartású, vagy akár sokat nyüszít, csahol, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valami baj van.

Ilyenkor érdemes az állatorvossal konzultálni, és egy természetes megoldást is alkalmazni, mert létezik kimondottan CBD olaj kutyáknak. Ez a szer már bizonyítottan hatásos fájdalom és gyulladás ellen, és hosszú távon is biztonságosan adható kedvencünknek.