A munkaerőpiacon való eligazodás sosem könnyű, főleg akkor, ha anyukaként keresel állást. Sok kismama számára nehéz egyensúlyba hozni a munkát a családdal és a mindennapi élettel.

Azonban már számos állás lehetőség közül tudnak a kisgyermekes anyukák választani. Az anyaság nem azt jelenti, hogy fel kell adnod a karriered. Az anyukáknak több lehetőségük van, hogy rugalmasan dolgozzanak otthonról és karrierjüket építsék a családjuk mellett is. 

Az egyik lehetőség az online marketing és értékesítés, ahol az anyukák digitális platformokon dolgozhatnak, és rugalmas munkaidőben dolgozhatnak. Ezen kívül az online oktatás és a virtuális asszisztens szerepek is nagyon népszerűek a munkát kereső anyukák körében.

Ha a tradicionálisabb karrierutakat keresed, akkor az egészségügyi és oktatási területeken vannak olyan lehetőségek, amelyek kifejezetten az anyukáknak kínálnak rugalmas munkaidőket és otthoni munkalehetőségeket.

Napjainkban sok cég támogatja a család és a munka egyensúlyát és rugalmas munkalehetőségeket kínálnak az állás kereső édesanyáknak. Az álláskereső portálokon például a Jobtain oldalán is tudunk böngészni családbarát munkahelyek után.