Családanyaként nagy felelősségem van a szeretteim egészségéért. Nemcsak a saját egészségemre van ráhatásom, hanem a gyerekeim és a párom egészségére is. Ezért így év elején elhatároztam, hogy ezentúl jobban odafigyelek néhány tényezőre, amivel megalapozhatom a hosszú távú egészségüket. Mivel van a családban a felmenőknél szívbeteg, így számunkra különösen fontos a megelőzés.

Megpróbálunk minden nap közösen kimenni sétálni, játszani a szabadba, hogy legyen több mozgás és friss oxigén a szervezetünk számára. Akár késő délután vagy este, mikor már sötét van, ki tudunk menni egy kört gyalog vagy biciklivel megtenni, máskor meg focizni – ez nem kerül semmibe. Így a gyerekek már kiskoruktól hozzászoknak az aktív életmódhoz, a szabadidő ilyen eltöltéséhez, bízom benne, hogy nem csak a henyélés lesz számukra élvezetes fiatalkorukban, ha látták tőlünk a jó példát.

Ezen felül én is részt veszek, és a férjemet is arra unszolom, hogy elmenjen a minimális szűrővizsgálatokra – pl. labortesztre, bőrgyógyászhoz, tüdőszűrésre. Azt is olvastam, hogy a CBD olaj szívbetegség megelőzésére is használható, ennek is utánanézek.