A toborzás egy kritikus folyamat minden szervezet számára, amely a megfelelő munkaerő megtalálását és beillesztését célozza, a Jobtain kezeli a toborzás teljes folyamatát.

Az első lépés a toborzási igény felismerése. Ez magában foglalja a szervezet aktuális és jövőbeli szükségleteinek értékelését, valamint a nyitott pozíciók meghatározását. Ezután következik a munkaköri leírások kidolgozása, amelyek részletesen tartalmazzák a pozíció követelményeit, feladatait és a jelölttel szemben támasztott elvárásokat.

A következő lépés a toborzási stratégia kialakítása, amely magában foglalja a megfelelő csatornák (pl. online állásportálok, közösségi média, fejvadász cégek) kiválasztását és a célzott kommunikációs üzenetek megfogalmazását. Ebben a szakaszban fontos a márkaépítés is, hiszen egy erős munkáltatói márka vonzóbbá teszi a szervezetet a potenciális jelöltek számára.

A jelentkezők szelektálása a következő lépés, amely magában foglalja az önéletrajzok és motivációs levelek áttekintését, valamint az előszűrő interjúk lebonyolítását. A kiválasztási folyamat során fontos figyelembe venni a szakmai készségeket és a személyes tulajdonságokat egyaránt.

Az interjúk és a kiválasztási folyamat után következik az ajánlattétel és a munkaszerződés megkötése. Ebben a szakaszban a munkáltató és a jelölt egyeztet a munkafeltételekről, bérezésről és egyéb lényeges részletekről.