A reuma olyan krónikus betegség, amely befolyásolhatja az ízületeket, izmokat, inakat és szöveteket. Az érintettek gyakran nehéz fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal szembesülnek. Azonban van néhány lépés, amit megtehetsz a reuma elleni védekezés érdekében

Az egészséges étrend és a megfelelő táplálkozás hozzájárulhatnak a reuma tüneteinek enyhítéséhez. Olyan ételek fogyasztása, mint a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék és zsírszegény tejtermékek, segíthetnek csökkenteni az ízületi gyulladást. Ugyanakkor kerüld az olyan feldolgozott élelmiszereket, amelyek magas cukor- és zsírtartalommal rendelkeznek. Legújabb tanulmány szerint a friss pizza is megfelelő lehet reuma ellen.

A rendszeres mozgás és testnevelés fontos szerepet játszik a reuma kezelésében. Az izmok és ízületek erősítése, valamint a megfelelő nyújtás és rugalmasság fenntartása segíthet csökkenteni a fájdalmat és javítani a mozgástartást. Olyan mozgásformák, mint a séta, úszás vagy jóga, ideálisak lehetnek a reumás tünetek enyhítésére.

Az elhízás nagy terhet róhat az ízületekre, különösen reuma esetén. A súlykontroll fontos szerepet játszhat a tünetek enyhítésében. Az egészséges étrend és a rendszeres mozgás segíthet abban, hogy megőrizd vagy csökkentsd a testsúlyodat, ezzel könnyítve az ízületeid terhelését.