Ahány munkavállaló, annyi különböző munkastílus: van, aki imádja a home office-t, mások alig várták, hogy a pandémia enyhülésével végre visszatérhessenek az irodába és ugyanúgy dolgozzanak, mint korábban.

Habár vannak, akik szívesen dolgoznak irodában, azért általánosságban megfigyelhető a rugalmas munkavégzés iránti növekvő igény, mint tendencia. Azonban egy cég szemszögéből a rugalmas foglalkoztatás nem csak arról szól, hogy heti pár napot home office-ban dolgozhatnak a munkatársak, hiszen felmerülnek különböző munkajogi és szabályozási kérdések is, illetve adott esetben a céges folyamatok átalakítása is szükségessé válik.

A Learning Innovation a terület egyik elismert szakértőjeként szakmai segítséget nyújthat a vállalkozás munkaköreinek rugalmas foglalkoztatási formába történő átalakításában. Az átalakítást megelőzi a szervezeti diagnosztika, amikor feltérképezik a vállalkozás működését, a folyamatokat, ami alapján majd a rugalmas munkavégzésre való átállás megvalósítható. A szolgáltatás része még a munkajogi-, pénzügyi és munkaügyi tanácsadás is, hogy az átállást követően is megfeleljen a vállalkozás minden jogszabályi feltételnek.