Egy új és megbízható kolléga felvétele nem egyszerű feladat. Tudja ezt minden cég vezető, illetve HR dolgozó is. A helyzet még hatványozottabban igaz, ha rövid időn belül és akár egyszerre több ember felvételére is szükség van.

A munkaerő közvetítő cégekről mindenki hallott már. Ők azok, akik hatékony és gyors segítséget tudnak adni a cégek számára ezekben a szituációkban. Szorosan mellettük egyre nagyobb teret hódítanak a munkaerő kölcsönző cégek is. Kölcsönzés esetén az ügynökség a kiválasztás után is leveszi a toborzással és munkaügyi adminisztrációval járó terheket a megbízó vállról. A dolgozók a kölcsönző cég alkalmazásában állnak, de a megbízó ügyfélnél dolgoznak. 

A két vállalat közötti szoros együttműködésnek köszönhetően mindig a legjobb és a legalkalmasabb emberi erőforrás áll a megbízók rendelkezésére. A kölcsönzést végző cég teljes körűen és megbízhatóan menedzseli a bérezés, bérszámfejtés, biztosítás és egyéb jogosultságok ügyintézését. Az említett előnyöket tekintve tehát koránt sem meglepő a munkaerő kölcsönzés egyre nagyobb népszerűsége.