Amikor egy szervezetnél létrejön vagy megüresedik egy munkakör, szükség lesz egy munkavállalóra, aki kitölti a hézagot és elvégzi az adott feladatokat. A termeléseben dolgozó, fizikai munkaköröket végző kékgalléros munkaerő kiválasztása és megtartása azonban egyre nehezebb. Ugyan a diplomás és nem diplomás bérek rohamosan közelítenek egymáshoz, mégis nagy a munkaerőhiány ezen a területen. 

A dolgozók kiválasztásánál érdemes több szempontot is figyelembe venni. A címben szereplő ideális szó kissé szubjektív, hiszen ez mindenhol mást jelent. Pontosabban fogalmazhatunk, ha a beválást vizsgáljuk. Beválás alatt pedig azt értjük, amikor a munkavállaló hosszú távon is a legjobban teljesít. Ez a cél, vagyis, hogy az együttműködéssel mindkét fél jól járjon.

A legjobb kiválasztási módszerek már előre felmérik a jelentkezők készségeit, képességeit, tudását és kompetenciáját. A hangsúly a megfelelő személyiség jegyeken kell, hogy legyen. A kékgalléros munkakörökhöz szükséges legfontosabb tulajdonságok pedig a szabálykövetés, stressztűrés, a motiváció és a motiválhatóság.