A települési önkormányzatok számára gyakran nélkülözhetetlenek a támogatások a településfejlesztési elképzelések megvalósításához, ugyanis nem mindig rendelkeznek a fejlesztésekhez szükséges forrásokkal. 

Ezeket a támogatásokat pályázatokkal lehet megszerezni, a pályázatok megalapozottságához pedig egy jól előkészített és részletesen kidolgozott projekt szükséges. A megvalósíthatósági tanulmány azért szükséges, mert ebből részletesen kiderülnek a fejlesztés részletei és a projekt megalapozottsága. 

A jó projektek alapfeltétele, hogy a települési önkormányzat rendelkezzen szakmailag megalapozott, jóváhagyott komplex településfejlesztési akciótervvel, amelynek egyes projektjei vagy akár a teljes egésze képezi a pályázati projektet.

A Városfejlesztés Zrt. a településfejelsztés hazai szakértőjeként több éves tapasztalattal és sikeres hazai példákkal rendelkezik, ezért a szervezet szakemberei által előkészített, komplex településfejlesztési akciótervekkel megalapozott megvalósíthatósági tanulmányok egészen biztosan megfelelnek az elvárásoknak és hozzájárulnak a sikeres pályázáshoz.