Elsőre talán nem tűnik túl vonzónak a raktáros állás, de mindjárt meglátod, hogy miért is éri meg elvállalni, ha épp logisztikai területen keresel munkát

Sokan a nehéz fizikai munkától riadnak vissza, mások a leltározás nehézkes és aprólékos feladatától tartanak, megint mások esetleg azért nem vállalják, mert túl nagy felelősségnek érzik, hogy nagy értékű árukészletért kell felelniük egy raktárban. A sokféle kihívás ellenére azonban nagyon is előnyös lehet raktárosként elhelyezkedni. Például azért is, mert a logisztika alapjaiba nyerhetünk betekintést. Megtanulhatjuk a komissiózást, a hatékony anyagmozgatást, illetve azt is, hogyan igazodhatunk el egy akár több tízezer tételből álló raktárban jelzések, kódok segítségével. Ráadásul, aki rendelkezik targoncavezetői engedéllyel is, garantáltan gyorsan munkába állhat, hiszen az egész országban keresnek targoncavezetői jogosítvánnyal rendelkező munkaerőt.

Aki ezen a területen bizonyít, később magasabb pozícióba kerülhet. Évek alatt sikeres karriert lehet építeni logisztikai területen, ha valaki raktárosként kezd.