A legtöbb vállalkozás azért fordul munkaerő kölcsönzéssel vagy közvetítéssel foglakozó vállalatokhoz, mert értékes idő és pénz takarítható meg a toborzás, a kiválasztás és a teljes munkaügyi adminisztráció megspórolásával. A hazai dolgozók mellett még inkább igaz ez a külföldi munkaerő alkalmazása esetén.

A 100%-ban magyar tulajdonú, minősített státuszú Jobtain Kft. a hazai munkaerőpiac majd’ 20 éve állandó szereplője. A munkaadóknak teljes körű HR szolgáltatásokat nyújtanak, a munkavállalóknak pedig maximális empátia és hozzáértés mellett találják meg az ideális pozíciókat. A magyar mellett ukrán, román és ázsiai munkaerő kölcsönzéssel és közvetítéssel is foglalkoznak. 

A Magyarországon tevékenykedő nagyvállalatok ma jelentős magyar kékgalléros munkaerőhiánnyal küszködnek. Ezért szükséges egyre nagyobb gondot fordítani a külföldről érkezők elhelyezkedésének megkönnyítésére. A korábban elfogadott, könnyített foglalkoztatási szabályok értelmében kizárólag a minősített kölcsönbeadók élhetnek a harmadik országból érkezők munkába állásának egyszerűsítésével.