Aki szeretne fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő vagy stresszoldó céllal kipróbálni valamilyen kannabidiol (CBD) tartalmú terméket, az elég sokféle termékből választhat. De éppen ezért nehéz eldönteni, hogy melyiket érdemes megvenni, melyik mire való pontosan.

A kenderben található többféle hatóanyagnak megfelelően a szerek tartalmát tekintve létezik tisztán csak CBD-t tartalmazó ún. izolátumok, amiknek kevésbé széles az alkalmazhatósága, de íztelen, így könnyebb a fogyasztása. Drogteszteken ez nem mutatható ki, így sportolóknak ajánlják. A többféle hatóanyagot tartalmazó széles spektrumú készítmények a legelterjedtebbek, és alkalmazásuk jóval több probléma esetén lehet hatásos. A hatóanyagok itt ugyanis egymást támogatva biztosítják az elvárt pozitív hatást.

Létezik még a teljes spektrumú CBD olaj is, mely a többi hatóanyag mellett már THC-t is tartalmaz a legális határértéken belül. Ennek egyértelműen erős kender aromája van, így fogyasztása érződik. Általában 2,5%-os, 5%-os, vagy akár 10%-os kivonatként fogyasztható. Ennek ára természetesen a hatóanyag tartalom emelkedésével szintén magasabb.