A munkaerőpiac folyamatosan változik és alakul, és napjainkban számos területen tapasztalható a munkaerőhiány problémája. 

Az egyik olyan terület, ahol különösen érezhető a munkaerőhiány, az egészségügy. Az orvosok, ápolók, és egyéb egészségügyi szakemberek iránti kereslet jóval meghaladja a rendelkezésre álló szakemberek számát. Az öregedő társadalom és az egészségügyi ellátás igényeinek növekedése miatt sürgősen szükség van új, képzett szakemberekre ezen a területen.

A technológiai szektor is szenved a munkaerőhiánytól, különösen a szoftverfejlesztés és programozás területén. Az informatikai szakemberekre óriási igény van, hiszen a vállalkozások és technológiai cégek folyamatosan fejlődnek és új projektekbe kezdenek. Azok, akik rendelkeznek a megfelelő technikai készségekkel és tudással, jelentős lehetőségeket találhatnak a technológiai iparban.

További hiányszakmák az asztalosok, kőművesek, és egyéb kézművesek, miközben kevesebb fiatal választja ezeket a hagyományos szakmákat. A kreatívitás és a kézzel készült termékek iránti növekvő érdeklődés lehetőséget teremt azoknak, akik belevágnak ezekbe a területekbe.