megvalósíthatósági tanulmány

Az önkormányzatokhoz beadott vagy beadni kívánt településfejlesztési, településrehabilitációs pályázatok benyújtásához szükséges egy megvalósíthatósági tanulmány, amelynek kidolgozását vállalja a Városfejlesztés Zrt.

A pályázat benyújtásához szükséges elkészíttetni a dokumentumot, ugyanis csak az a pályázat lehet sikeres, amelynek van realitása és életszerűsége. Tehát ez esetben nem elég egy jól megírt pályázat, hanem a pályázat megalapozottságát, hitelességét biztosító előzetes projektet is fel kell vázolni. A települési önkormányzatok rendelkeznek szakmailag megalapozott, jóváhagyott komplex településfejlesztési akciótervvel, amelynek egyes projektjei – vagy ritkább esetben egésze – képezik a pályázati projektet. Abban az esetben tudja elkészíteni a Városfejlesztés Zrt. munkatársa a tanulmányt, amennyiben a pályázat terve a jól előkészített, megalapozott komplex településfejlesztési akciótervekkel van kiegészítve, beadva.

A városfejlesztés honlapján megtalálható több ilyen tanulmány is, amely alapján képet kapunk arról, hogy mit tartalmazzon és milyen formában.