kiberbiztonság

Ma már mindenki tisztában van a kiberbűnözés fogalmával, de nagyjából úgy tekintünk rá általában, mint egy játszótéri balesetre, amikor azt gondoljuk, hogy úgysem velünk fog megtörténni.

Azonban most nagy cégek vezetői úgy vélik, hogy a kiberbűnözés erősödésétől tartani kell, ezért számot vetnek, mik lehetnek a kockázatok. A PwC nemzetközi tanácsadó felméréséből kiderült, hogy a támadások miatti adatvesztésekre a vállalatok többség nem készült fel eléggé. A legveszélyesebbnek az ellenőrizetlen partnereket találják, hiszen szinte szabad bejárásuk van a vállalati rendszerekbe, amelyeken keresztül be tudnak hatolni a kiberbűnözők. A felmérés szerint majdnem háromnegyedük szerint a szervezeti összetettség aggasztó mértékű kockázatokat jelent, és alig harmaduk mondta, hogy a vállalati működés az elmúlt 2 évben korszerűsödött.

A PwC szerint a legfejlettebb szervezetek a kiberbiztonságot nem csupán a védekezés eszközének tekintik, hanem olyan lehetőségnek, amellyel hosszútávon jó üzleti eredményeket hoz