Sokszor csak egy kis inspirációra van szükség ahhoz, hogy elinduljunk otthonról és felfedezzük a közelünkben fekvő csodákat. Magyarország változatos tájai, természeti és épített öröksége legendásan szép. Érdemes tehát saját tapasztalatokat is gyűjteni.

A történelmi helyszínek kedvelőinek szól Kocsis Noémi Bakancslista című legújabb könyve, amelyben megismerhetjük a hazánkban fekvő 333 legszebb és legérdekesebb várat, kúriát és kastélyt. A mindenki által ismert helyszínek mellett számtalan kisebb, de annál gyönyörűbb épület várja a látogatókat.

A magyar kastélyok ráadásul tengernyi titkot rejtenek. A szebbnél szebb képekkel illusztrált kötet megyékre bontva mutatja be az adott térségben elhelyezkedő, látogatásra érdemes helyeket. Titkos alagutak, kísértethistóriák, híres szerelmek és még megannyi emlék elevenedik meg az oldalakon. A különös történetek már önmagukban megérnek egy olvasást, nem beszélve arról, mennyi ötletet adhatnak egy családi kiruccanásokhoz vagy egy aktív pihenéssel töltött hétvégéhez.