Könnyen előfordulhat jelen pénzügyi és világpolitikai helyzetben, hogy valakinek gondjai támadnak, nehezen tud megküzdeni a rá nehezedő terhekkel és stresszel. Lehet az munkahelyi túlterheltség, kiégés, pénzügyi válság, egészségügyi problémák vagy hozzátartozók elvesztése, háborús vagy más trauma, esetleg a klímavészhelyzet hatása, sok olyan tényező van, amivel nem biztos, hogy egyedül kell megbirkózni. 

Napjainkban már nem kivételes, ha ezekhez szakértő segítséget vesz igénybe valaki, és akad is jó támogató szakember a legtöbb nagyvárosban. Budapest pszichológus szempontból a legszerencsésebb, a Pszichológus Kereső oldalon 836 találat is kijön, ha általánosan keresünk. Nehéz tehát választani, legtöbbször személyes ajánlás, vagy mások visszajelzései segíthetnek, hogy az adott problémánk területén megfelelő szakembert találjunk.

Ezen felül természetesen a személyes szimpátia is sokat jelent, hogy kialakulhasson egy építő kapcsolat a segítő és páciens között. Ma már nem ritka az online terápia sem, így még könnyebben elérhetővé válnak számunkra a szimpatikus szakemberek.