Gyakran megesik, hogy a cégek a munkaerő kiválasztás során vizsgáztatják a jelentkezőket. A különböző munka felvételi tesztek arra hivatottak, hogy a legmegfelelőbb ember kerüljön az adott pozícióba. Mindkét fél érdeke, hogy az alkalmas ember testhezálló munkát végezzen.

A fizikai és betanított munkák esetében három különböző fajátú tesztet szoktak alkalmazni. A személyiségtesztek megmutatják, hogyan kezeled a stresszt, tudsz-e eredményesen csapatban dolgozni, illetve mennyire fejlett a probléma megoldó készséged. Logikai teszt során kiderül, hogyan oldanál meg egy felmerülő problémát, vagy milyen gyorsan és mit reagálsz egy, a munka során esetlegesen felmerülő konkrét helyzetben. Sokszor szerepelnek itt még szövegértelmezési és számolási kérdések is. A monotonitás-tűrés vizsgáló tesztek pedig értelemszerűen azt nézik, mennyire való neked a hosszú távú koncentráció és egysíkú munkavégzés.

Ha higgadtan és őszintén válaszolsz a kérdésekre, megtudhatod, megfelelsz-e az adott munkára, illetve milyen irányban érdemes a későbbiekben álláshirdetéseket nézegetned.