A megfelelő ruházat kiválasztása az állásinterjúra való felkészülés egyik fontos eleme. Nem minden a külcsín, de az első benyomást ez nagyban befolyásolja.

Általános szabály, hogy az első személyes interjúra válasszunk egyszerű, inkább elegánsabb, mint laza stílusú öltözéket. Nem szükséges a szalagavatón viselt ünneplőnkbe belepréselni magunkat, de az ápoltság és az igényes megjelenés elengedhetetlen. Ha valaki nem érzi magát komfortosan egy kosztümben vagy zakóban, nézzük meg, az adott pozíció milyen ruházatot kíván. Egy elegáns ügyvédi irodába vagy egy barkácsbolti eladótérbe például merően más kívánalmak lehetnek.

A tiltólistás dolgok közé tartoznak a túlzások. Egy kelleténél figyelemfelhívóbb fazonnal vagy színnel pont az ellenkező hatást érjük el. Ne essünk túlzásokba az illatok terén sem, érdemes vigyázni a túl sok parfümmel.

A fentieken kívül természetesen ugyan olyan fontos a kellő szakmai felkészülés és az alapvető udvariassági szabályok betartása is. Érkezzünk időben, legyünk céltudatosak és a pozitív kisugárzás is jó pont lehet.