A külföldi munkaerő alkalmazása számos előnnyel jár azoknak a cégeknek, akiknek gondjuk van megfelelően képzett és elegendő létszámú munkaerőt találni Magyarországon.

Elterjedőben van, hogy nem csak a környező országokból érkező, akár szintén magyar ajkú munkavállalókat keresik, hanem távolabbról érkező, angol nyelven beszélő, jól képzett kollégákat is alkalmaznak. Ebben az esetben az ilyen munkatársak toborzására és alkalmazására szakosodott HR cégekkel érdemes együttműködni, mert számos előírásnak és adminisztratív teendőnek kell megfelelni, hogy szabályos legyen az alkalmazás.

A HR piacon léteznek kimondottan külföldi munkaerőre szakosodott minősített munkaerő kölcsönző cégek, akik pontosan ismerik és betartják a szabályokat az engedélyezési folyamat során. Az alkalmazás pedig legegyszerűbben megvalósulhat kölcsönzési szerződés keretében, így profitálhatnak abból is, hogy nem direkt munkáltatói lesznek a kért munkaerőnek. A Jobtain Kft. már több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik munkaerő-kölcsönzés terén, és naprakész tudással a külföldi munkavállalók alkalmazásával kapcsolatban is.