Ovis korú gyerekeknek nagyon fontos a családi esti mese olvasása, ezzel tudunk egy meghitt hangulatot teremteni este. Remek alkalom kapcsolódásra, ahol apa és anya csak rájuk figyel, és együtt lecsendesedhet, megnyugodhat a kisgyerek egy zajos, eseménydús óvodai nap után. Szánjunk rá időt minden este, hogy ha csak pár percben is, de közösen olvassunk nekik egy kedves mesekönyvből!

A nagyobbak, 4-6 évesek már jobban érdeklődnek a kalandos, vicces, tanulságos történetek iránt. Nekik valók a kedves állatmesék, amikben ezek általában megtalálhatóak. Ha így megszerettetjük gyermekinkkel az olvasást kis korban, sokkal gazdagabbá válik az életük, mikor már iskolás korba lépnek, és önállóan olvasnak könyveket, regényeket.

Egyik újdonság most a könyvesboltokban egy denevéres mese, ami Tüncsiről, a kis denevérről szól, aki nappal van ébren és éjjel alszik. Így össze tud barátkozni a többi állattal, és aranyos történeteket olvashatunk az ő kalandjairól. Hat kis fejezetet tartalmaz a szépen illusztrált könyv, melyekben házi kedvencre vágyik, biciklizni tanul, vagy éppen születésnapot ünnepel.