Sokszor mondják, hogy a magas vérnyomás a modern életforma természetes negatív velejárója. A ma már sajnos népbetegségnek számító tünet számtalan egészségügyi kockázatot rejt és a halálesetek jelentős részénél is szerepet játszik. A nyugalmi állapotban mért egészséges vérnyomásnak 120/80 Hgmm alatt kell lennie. E fölött hipertóniával állunk szemben, melynek több kategóriája is van.

A magas vérnyomás kezelése régóta kutatott terület. Megoldásként mutatkozik a célzott gyógyszeres kezelés, de emellett (vagy inkább helyette) az életmódbeli változtatásokat is érdemes górcső alá venni. A mozgásszegény életmód, a dohányzás, az elhízás és a túlzott sóbevitel mind elősegíti a tünetek kialakulását.

A stresszmentes életmód, az egészséges táplálkozás és a kellő mennyiségű mozgás beiktatásával máris csökkenthetjük a magas vérnyomás kockázatát. Emellett a vitaminokban (C, K2, Q10) és aktív hatóanyagokban gazdag étrend-kiegészítők (CBD olaj) rendszeres fogyasztásával természetesen is hozzájárulhatunk az egészséges vérnyomás megőrzéséhez.