Egy KKV-nál tevékenykedő vezetőnek nagyon sokoldalúnak kell lennie, mert általában egyedül, vagy esetleg egy társával megosztva kell végeznie minden menedzseri feladatot. Lássuk, melyek ezek a feladatkörök, és hogyan készülhet fel rá:

  1. marketing: feladatai körébe tartozik a termékkör vagy szolgáltatási kör kialakítása és fejlesztése, az árak meghatározása a piacon, a logisztikai rendszert létrehozása és a szükséges reklámtevékenység kialakítása.
  2. termelés: a vállalkozás erőforrásainak (alapanyag, emberek, pénz) megfelelő tervezése és szervezése annak érdekében, hogy a termékek vagy szolgáltatások a keresletnek, megrendeléseknek megfelelően elkészüljenek
  3. személyzeti ügyek: a kollégák képzése, munkaszerződések kezelése, fizetések és egyéb juttatásokról döntés és ennek ügyintézése, de a toborzás, a munkaerő felvétel és a motiváció is ide tartozik.
  4. pénzügyi vezető: cash-flow tervezés, a könyvelés és a bevallások ellenőrzése, elemzése, korrekciós döntések meghozatala, kockázatkezelés.

Ezek mind nagyon komplex területek, így ajánlott valamilyen menedzsment kurzuson részt venni, melyen az általános szaktudásra szert tehet a vezető.