A munkaerő kiválasztása mindig is kulcsfontosságú lépés volt minden vállalkozás életében. A legjobb emberek felkutatása és felvételük az alapja az eredményes működésnek. Azonban a digitalizáció és az AI térnyerése forradalmasítja a munkaerő kiválasztás folyamatát, és kérdéseket vet fel arról, hogy az emberi döntéshozatal és az AI milyen szerepet játszik ebben a folyamatban.

Az AI (mesterséges intelligencia) már most is hatalmas szerepet játszik a munkaerő kiválasztás folyamatában. Az AI-alapú szoftverek és eszközök lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy hatékonyabban szűrjék és értékeljék a jelentkezőket. Például az automatizált kérdőívek és tesztek segítségével gyorsabban és objektívebben szűrhetők a jelentkezők az előszűrési fázisban.

Az AI továbbá segíthet a következő lépésben is, az interjúkban. Beszéd- és arcfelismerő technológiák használatával az AI értékelheti a jelentkezők reakcióit és viselkedését. Ez nemcsak a szakmai készségeket, hanem az érzelmi intelligenciát is értékeli, ami kulcsfontosságú lehet egyes munkakörökben.

Az AI a háttérben is aktív lehet a munkaerő kiválasztás során. Az adatbázisokat és az algoritmusokat használva az AI képes azonosítani azokat a jelentkezőket, akik a legnagyobb valószínűséggel illenek egy adott munkakörhöz. Ez a döntéstámogató funkció lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban hozzák meg a munkaerő-kiválasztási döntéseiket.