Számos cég életében előfordulhat, hogy szezonálisan megnövekedik a munkaerő igény. Legyen az pénzügyi területen tevékenykedőknek, pl. éves bevallások idején, vagy fizikai munka esetén pl. a Karácsony előtti hajtás a kereskedelemben. De hogyan is lehet kezelni ezeket az átmeneti nagyobb munkaigényű periódusokat?

Egyik lehetőség a munkaerő kölcsönzés: ez annyit jelent, hogy egy HR szolgáltató cég alkalmazásában álló munkavállalót a másik cég kölcsön vesz egy időszakra, és ő adja neki a feladatokat. Ez már bejáratott forma, és számos ilyen HR szoláltatót találunk Magyarországon is. Másik lehetőség a diákmunka igénybevétele: egyszerűbb betanított munkákra jó gyakorlat lehet diákot felvenni, ezáltal is segítve őt a későbbi elhelyezkedésben.

Harmadik lehetőség egy külsős vállalkozó megbízása adott projektre vagy időszakra. Egyre elterjedtebb hazánkban is az olyan asszisztensek alkalmazása, akik el tudnak látni adminisztratív és pénzügyi feladatokat, de mint megbízott. Így nagyban egyszerűsödik a munkaügyi folyamat.