A turizmus a magyar gazdaság egyik legsikeresebb ágazata, amely sokrétűen tudja előmozdítani egy térség fejlődését. Új munkahelyeket teremt, növeli a térségbe látogatók számát, akik költéseikkel pozitív hatással vannak a helyi gazdaságra.

Éppen ezért van szükség az új beruházásokra is, hiszen az emberek utazási kedve nagyon nagy, így a fejlesztések belátható idén belül megtérülnek. Másrészt pedig az emberek igénye a színvonalas szálláshelyekre, szolgáltatásokra egyre nagyobb, így ebből a szempontból is indokolt a fejlesztés. A Zsályaliget Hotel és Élménypark Pogány település és környezete legnagyobb turisztikai beruházása. A mellett, hogy felkerül a turisták térképére a település, amelynek vonzerejét egyértelműen növeli a projekt, munkát is biztosít a helyiek számára. Ez a két szempont pedig hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez.

A szakemberek szerint minél több beruházásra lenne szükség, hiszen az országhatár közelében fekvő kistérségekben általában nagyobb a munkanélküliség, a gazdasági fejlettség pedig alacsonyabb.