Sokan találkozhatnak azzal a helyzettel, hogy állást keresnek, de nem tudják, hogy mi is történik, ha egy munka közvetítő céghez fordulnak. 

Első lépésként álláskeresőknek fel kell venniük a kapcsolatot egy közvetítő céggel, és jelentkezniük kell az álláskeresői adatbázisba. Ez általában magában foglalja az önéletrajz feltöltését és a munkakeresési preferenciák megadását.

A következő lépés az álláskeresők személyes találkozója a munka közvetítő céggel. Ezen a találkozón az álláskeresők részletesen beszélnek a kívánt pozícióról, a készségeikről és az előző munkatapasztalataikról. Miután a közvetítő cégeknek teljes képük van az álláskeresők igényeiről, megkezdődik a munkakeresés folyamata. A közvetítők felkutatják az álláskereső számára releváns állásajánlatokat, és megkeresik a vállalatokat, hogy bemutassák az álláskeresőket. Az álláskeresőknek nincs más dolguk, mint az ajánlatokat megfontolni és kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Amikor az álláskeresőknek ajánlatok érkeznek, a munka közvetítők segítenek az interjúk előkészítésében. Tanácsokat adnak az interjúkra való felkészüléshez, és segítenek az interjúkra történő felkészülésben. 

Miután az álláskeresők sikeresen átmentek az interjúkon, és elfogadták az állásfelajánlatot, a közvetítők továbbra is támogatást nyújtanak.