A munkaerőhiány egyre nagyobb kihívást jelent a gazdaságnak. A gyártó- és összeszerelő üzemek hagyományosan azokból a rétegekből pótolhatnák a szükséges munkaerőt, amelyekben kevés a szakképzett munkavállaló és a hátrányos helyzetük miatt magas köztük azoknak az aránya, akik hosszabb-rövidebb időre távol maradtak a munkaerőpiacról, akár több generáción keresztül is.

A felnőttképzés szerepe egyre fontosabb és fontosabb az élethosszig tartó tanulás koncepciójának megvalósításában azáltal, hogy a meglévő készségeket kibontakoztatja, az új készségek megszerzésének lehetőségét megteremti, így lehetővé teszi a társadalmi kirekesztettség elkerülését mindenki számára, segítve az esélyegyenlőség megvalósulását.

A PractiSolution felnőttképzés területén nyújtott szolgáltatásain a legfontosabb kihívásokra igyekeznek — innovatív, a résztvevőknek a hosszú távú fejlődés lehetőségét biztosító — megoldást és konkrét módszereket, ismeretanyagot nyújtani. Mindezt egyszerű, mindenki számára érthető nyelvezettel, folyamatos műszeres támogatással teszik.